Westhoek Schapenbedrijf
Duitse zwartkopvleesschapen

Sinds een aantal jaren lopen er op de dijken in de Hoeksche Waard Duitse zwartkopvleesschapen. Deze schapen zijn van nature groot van postuur en hebben zwarte koppen en zwarte poten.
Het ras is ontstaan uit verschillende andere rassen en is opvallend sterk. Dit soort schapen is totaal niet doorgefokt. Ze zijn uitermate geschikt voor het begrazen van dijkpercelen en wat ruigere weiden. De duitse zwartkoppen geven meestal 2 lammeren per ooi per jaar. Het schaap is zo gebouwd dat zij bij het aflammeren geen of nauwelijks hulp nodig heeft.
De duitse zwartkoppen worden ingezet op percelen van het waterschap. Ook worden de schapen gebruikt voor begrazingsprojecten in samenwerking met het Hoekschewaards Landschap.
De schapen zijn van nature rustig van aard en omdat Maarten en Nellie Lambrechts bijna dagelijks hun dieren controleren zijn deze gewend aan mensen.

De schapen worden zoveel mogelijk op natuurlijke weiden gehouden, waar niet gespoten wordt en waar geen kunstmest gebruikt wordt. De lammeren blijven zo lang mogelijk bij de moeder en we geven de lammeren de tijd om op natuurlijke wijze uit te groeien. In het najaar wordt de dekram bij de ooien in de wei gezet en zonder hormonen of andere middelen gaat de ram aan het werk.
De ramlammeren worden rond de 8 maanden geslacht. Omdat de lammeren niet of nauwelijks brokken krijgen maar zelf hun menu samen stellen uit de verschillende grassoorten en kruiden heeft het vlees een specifieke smaak.

Lamsvlees op bestelling

Mensen die geinteresseerd zijn in lamsvlees kunnen zich per telefoon of email melden. Wanneer er vers lamsvlees is worden de klanten gebeld en op deze manier wordt het lamsvlees verdeeld. Bij Westhoek kan een klant zelf aangeven wat hij of zij wil hebben. Al het lamsvlees kan per portie besteld worden.

Worsten en hammen

In ons assortiment hebben we ook schapenham. Gerookt en gekookt, gesneden voor op het brood of als een lekker voorgerecht. Gerookte hammetjes van het schaap zijn heerlijk om te verwerken in een voorgerecht of zo uit het vuistje of op brood. Ook hebben we drogemet worstjes met en zonder pepertjes. Heerlijk als borrelhapje of op het brood. De bbq-worstjes en de chipolata worstjes zijn lekker om even te braden in de koekenpan. En heel speciaal zijn onze rookworsten van het schaap, vacuum verpakt.Agenda


Klik op een evenement in de agenda voor meer informatie