Westhoek Schapenbedrijf
Schapenkaas

Bij Westhoek Schapenbedrijf zijn de volgende smaken schapenkaas verkrijgbaar:
  • Naturel
  • Brandnetel
  • Daslook
  • Italiaanse kruiden
  • Tzaziki
  • Mosterd
  • Sambal
  • Honingklaver
  • Komijn
  • Fenegriek
  • Pesto
  • Rucola
De kazen zijn ook in verschillende maten te verkrijgen. Ze zijn beschikbaar als kaasjes van 500 gram, van 1 kg, of als kazen van vijf kilogram.

Speciale eigenschappen Westhoek kaas

De kaas wordt ambachtelijk gemaakt, en in kleine hoeveelheden gebeurt dit direct op de boerderij. Bij de bereiding van de kaas worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Eveneens wordt er geen zout aan de kaas toegevoegd. Omdat onze kaas gemaakt wordt van rauwe melk krijgt de kaas een volle smaak en blijven gezonde stoffen behouden.
Voor de bereiding van de kaas wordt microbieel stremsel gebruikt, waardoor de kaas bijzonder geschikt is voor het vegetarische menu. Voor mensen met een koemelk-eiwit allergie is schapenkaas ook uitermate geschikt.

Speciale eigenschappen van schapenkaaas

Schapenkaas is een halfharde, enigzins bleek ogende kaas. Dit komt omdat het schaap de kleur van het gewas dat het eet, niet overdraagt op de melk. Kleurstoffen komen er natuurlijk ook niet aan te pas. Schapenmelk bevat de meeste eiwitten van alle melksoorten - twee keer zoveel als in koeienmelk - en samen met andere natuurlijke ingrediënten zorgt dit voor een karakteristieke kaas met een volle eigen smaak. Maar schapenzuivel is meer.

De verteerbaarheid van schapenmelk is veel beter dan van koeien- of geitenmelk. Deze lichtverteerbaarheid komt door de fijne structuur van de vetmoleculen. Daardoor is het voor zuigelingen en mensen die aan maagziekten lijden heel goed te verdragen. Ook voor mensen die aan een koemelkallergie lijden is schapenzuivel zeer geschikt. De kans op allergische reactie bij schapenmelk is veel geringer. Ook heeft de melk een hoog gehalte vitamine B13 (orotzuut). Bij een gebrek hieraan treden storingen in de darmflora op. Een gezonde darmflora is noodzakelijk voor een goede leverstofwisseling. Orotzuur vertraagt verder de afbraak van weefsels. Zo wordt aderverkalking geremd. En het zorgt ervoor dat vetten, onder andere cholesterol, in de kransslagaders worden afgebroken tot een vijfde van de oorspronkelijke hoeveelheid, zodat de kans op een hartinfarct verminderd wordt.







Agenda



02/12/2017
Oogstmarkt in Rotterdam





Klik op een evenement in de agenda voor meer informatie